Nieuwjaarsconcert
zondag 05 januari 2020

Met medewerking van sopraan Dana Koppes. Aan de vleugel Marlous Nypels en Jaap Kramer achter het orgel van de NH kerk in Venhuizen. Toegang € 12,50 incl. pauzedrankje.

Het Princenhage’s Mannenkoor dat is opgericht in 1911 put uit een groot gevarieerd repertoire. 
Het koor bestaat uit 42 actieve zangers en staat sinds 2011 onder leiding van dirigent Ad Vergouwen. Onder zijn leiding worden elk jaar vele prachtige concerten uitgevoerd. Marlous Nypels is sinds 1998 de vaste piano begeleidster. Het repertoire bevat zowel geestelijke als profane (wereldse) composities. Er zijn concerten met begeleiding, maar er wordt ook a capella opgetreden. Het Princenhage’s Mannenkoor heeft als doel het uitvoeren van mannenkoorwerken binnen een veelzijdig, breed en gevarieerd repertoire. Hierbij wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de eigentijdse muzikale belangstelling van de toehoorders. Laat u verrassen!

Middels koorreizen waar leden van beide koren aan hebben deelgenomen is er contact gelegd tussen beiden dirigenten. Van hieruit is het idee ontstaan om een uitwisselingsconcert te organiseren.

Opnieuw zullen door het Driebankoor mooie klanken ten gehore worden gebracht van onder meer Ludwig van Beethoven’s Halleluja in een bewerking van Hal. H. Hobson. En uit het `Songs of Earth and Sky` album The Cloud van Bill Douglas. Het Driebankoor heeft voor dit concert Sopraan Dana Koppes uitgenodigd. Het is haar debuut bij het Driebankoor. Dana komt van oorsprong uit het dorp Venhuizen. De bakermat van het Driebankoor. Ze zal het publiek verrassen met haar prachtige stem. Het Driebankoor zal begeleid worden door de fantastische organist Jaap Kramer die tevens een orgel improvisatie te gehore zal brengen.

Het Driebankoor en Princenhage’s Mannenkoor zullen op 17 mei 2020 op uitnodiging van het Princenhage’s Mannenkoor ter plaatste in Breda wederom een concert geven. Ook zal in beiden concerten iets samen uitgevoerd gaan worden.

Wilt u komen luisteren? Kaarten hiervoor kunnen worden gereserveerd via onze website www.driebankoor.nl, via onze leden of telefonisch reserveren via 0228 542728 b.g.g. 06 51341981. Mogelijk zijn er nog kaarten verkrijgbaar aan de kassa van de NH kerk aan de Kerkweg 113 in Venhuizen, die haar deuren opent om 14:30 uur.