Nieuwjaarsconcert in Venhuizen
woensdag 17 januari 2018

Het koor, dat inmiddels 33 jaar bestaat, heeft zowel in de regio als ver daarbuiten een naam opgebouwd als het gaat om de vertolking van de Slavische klanken. Ruim 40 mannenstemmen voeren u mee, laten u genieten van de Russische en Oekraïense liederen. Diepe bassen en heldere tenoren laten ook dit jaar op 21 januari de gezangen klinken zoals dat al eeuwen gebeurt volgens de Slavische Ritus. 

De gezangen worden zo authentiek mogelijk vertolkt, net zo als ze in de Oosters Orthodoxe kerken en kloosters ook nu nog klinken. Maar het koor zal zich hiertoe niet beperken. Ook brengt het koor een aantal Russische en Oekraïense volksliederen waarin de Kozakken, moedertje Wolga of de heimwee naar het vaderland weerklinkt.

Dirigent Grigori Sarolea, heeft voor dit concert een zeer gevarieerde keuze gemaakt uit het uitgebreide koorrepertoire. O.a. zal een aantal liturgische gezangen in diverse variaties ten gehore worden gebracht. 
Maar het wordt niet alleen luisteren; interactie met het publiek zal voor velen een verrassend effect hebben. 
Het Hoorns Byzantijns Mannenkoor speelt binnen de koorwereld in de vertolking van Slavische muziek een belangrijke rol. Het is een niet-kerkelijk gebonden koor dat gespecialiseerd is in de Byzantijns-Orthodoxe gezangen, gezongen in het Slavisch. 

Het mannenkoor treedt zo’n twintig keer per jaar op door geheel Nederland. Inmiddels zijn er 6 Cd’s opgenomen. Ook is het koor een groot aantal malen, naast de optredens in ons land, buiten de Nederlandse grenzen actief. Kom zondag 21 januari 2018 naar De Triangel, laat u verrassen en geniet! Plaats: De Triangel, N-H Kerk, Kerkweg 113, Venhuizen. Tijd: 15.30 uur. Entree: € 10,--, kinderen tot 16 jaar € 6,50 , incl. pauzedrankje. Reserveren: 0228 – 542129 / www.triangel-venhuizen.nl  Info: www.hoornsbyzantijnsmannenkoor.nl