Nijntje
donderdag 17 mei 2018

Nijntje, de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) en de Hoornse Gymnastiek & Tum Club (HG&TC0 gaan een meerjarig samenwerkingsverband aan met de ambitie om meer kinderen uit Hoorn en omgeving tussen de 2 en 6 jaar te stimuleren om spelenderwijs beter te leren bewegen. HG&TC namelijk met ingang van november 2017 het Beweegdiploma-keurmerk van de KNGU verkregen en de bekende kinderheld Nijntje is de ambassadeur van het Beweegdiploma. 

HG&TC is blij met het keurmerk: “Het keurmerk Beweegdi0ploma geeft onder andere aan dat wij lesgevers hebben die daadwerkelijk peuters en kleuters op een juiste en veilige manier leren hoe ze alle belangrijke vormen van bewegen kunnen leren. Dat doen we in een leuke sfeer waarin spelenderwijs leren centraal staat. Na gemiddeld 20 uur ontvangen ze het Beweegdiploma met Nijntje erop en krijgen ze een leuke badge van Nijntje.

De KNGU wil met het Beweegdiploma een stimulans geven aan bewegen op jonge leeftijd nog voordat kinderen naar de basisschool gaan. Het belang van dit diploma voor de latere sportieve carrière en leefstijl wordt op aansprekende wijde benadrukt. Nijntje is bij uitstek een karakter dat zeer tot de verbeelding spreekt van peuters, kleuters en hun ouders en grootouders. Wilt u uw peuter of kleuter aanmelden of wilt u meer weten over het Beweegdiploma bij HG&TC? Kijk dan op www.hgtc.nl voor meer informatie, voor lestijden en de locaties.