Nostalgische dorpenroute
donderdag 08 juli 2021

De routes zijn geopend bij Vriend Aardbeien in Benningbroek en bij de nieuwe theetuin FIKA aan de kerkweg 10 in Venhuizen. De opening werd gedaan door Arie Schouten van LTO West-Friesland en door Simone Visser Wethouder Drechterland.

Boeren en tuinders
De opening van de fietsroute en de Theetuin FIKA die door Simone Visser werd gedaan staat in het teken van Boeren en Tuinders pakken uit. Nicole van de theetuin is dan wel geen tuinder maar kweek veel producten zelf voor haar theetuin en voor haar workshops buiten koken Vlammen. Verder betrekt ze veel producten uit de buurt. Eerlijk en heerlijk eten. Juist hier kun je het dialoog aangaan over de producten die de agrarische sector teelt. Juist in West-Friesland waarde vruchtbaarste land ligt worden kwalitatief de meest gezonde producten geteeld. Nicole heeft haar theetuin FIKA, een Zweedse naam, vertaald betekend het: heerlijk rustig met vrienden te ontspannen en thee te drinken. Simone Visser was erg enthousiast van de prachtige tuin en het ondernemerschap van Nicole en Chris. De tuin hebben ze zelf ontworpen en alles zelf opgebouwd een verrijking voor de omgeving noemde de wethouder het.
Aardbei en meer
Arie Schouten opende de Nostalgische route in Benningbroek bij Vriend aardbeien. Ook hier zie je dat er niet alleen aardbeien worden geteeld maar ze laten zien wat je nog meer kan met een aardbei. Vele agrariërs hebben een verkoopstalletje met producten en vele maken er iets moois van. Tijdens beide routes kunt u lang de weg vele producten kopen. Zo van het land zo op tafel. Juist dan proef je het platteland. Fiets de routes en geniet van alle pracht die ons West-Friesland te bieden heeft. Naast deze fietsroutes bieden de agrariërs nog veel meer uitjes aan voor oud en jong. Van actief tot ontspannen.
Van een kijkje op de boerderij tot de stilte van het land van proeven tot luisteren naar de waarden van onze omgeving. Kijk voor meer informatie op www.boerenentuinderspakkenuit.nl