Octet de Amsterdamse blazers
woensdag 08 november 2017

Tijdens een kamermuziekweek van Huismuziek/KMC in juli 1997 besloten drie deelnemers een blazers octet te beginnen wat heeft geleid tot het oprichten van de Amsterdamse Blazers. In de huidige samenstelling van het octet komen niet alle leden uit Amsterdam. Wel is Amsterdam nog steeds de vaste repetitieplaats.

De Amsterdamse Blazers vormen een klassiek octet bestaande uit twee hobo’s, twee klarinetten, twee fagotten en twee hoorns, bestaande uit: Jan Anceaux en Trees de Moel (hobo) Hans den Hartog en Hugo Timmer (klarinet) Bernadette Harperink en Sophie van Olden (fagot) Nick Thomas en Nancy Koot (hoorn).

Het repertoire bestaat uit blaasmuziek van onder andere W.A. Mozart, A. Dvorák, F.V. Krommer, L. van Beethoven, maar ook Franse en Engelse componisten als J.Francaix en G. Jacob. Voor meer afwisseling in het programma wordt het ensemble af en toe uitgebreid met twee fluitisten: Elly Anceaux en Pieter van Olden. Afhankelijk van de te spelen werken kan het ensemble verder uitgebreid worden met bassethoorns, extra hoorns, een violoncello en/of een contrabas.

Onze huidige dirigent is Dim van den Berge, gepensioneerd hoornist van het Nederlands Philharmonisch Orkest.Vrij entree. Contactgegevens voor meer informatie: www.drom.nl info@drom.nl – 0228-312076