Online quiz
dinsdag 05 mei 2020

Nu theaters en bioscopen van overheidswege nog enige tijd gesloten moeten blijven, zoekt Het Postkantoor naar mogelijkheden om in contact te blijven met haar bezoekers. "Juist in deze tijd van grote onzekerheid en afstand van elkaar nemen is het van cruciaal belang om met elkaar in verbinding te blijven. Kunst en cultuur biedt vermaak, kan troosten en brengt juist die verbinding tussen mensen tot stand. Dat doen we het liefst 'live', maar als dat niet kan, dan zoeken we andere manieren", aldus Maartje van Kraaij, algemeen manager van het theater.

Zo worden op de social media kanalen van het theater (Facebook en Instagram) veelvuldig tips gedeeld om het theater in huis te halen. Nu we zelf geen voorstellingen kunnen bezoeken zetten artiesten en gezelschappen registraties van oudere voorstellingen online. Ook ontstaan er veel nieuwe initiatieven: online series, podcasts, videofilmpjes met nieuwe liedjes. Het Postkantoor selecteert uit dit diverse aanbod de mooiste, leukste en meest prikkelende filmpjes. Ook de vrijwilligers van het theater delen hun tips met het publiek.

Daarnaast wordt er op vrijdag 8 mei een online theaterquiz georganiseerd. Onder leiding van quizteam Jorrit Schooneman en Ellen Degeling komt een mix aan vragen over theater, muziek en cabaret voorbij, uiteraard voorzien van beeld- en geluidsfragmenten. Tussen de speelrondes zal bovendien een mini-huiskamerconcert plaatsvinden van een lokale artiest. Iedereen kan vanuit huis meedoen, als team of alleen. Gezelligheid en ontspanning staan voorop, maar er valt ook zeker iets te winnen. Deelnemers maken kans op een aantal vrijkaarten voor een concert of voorstelling in het nieuwe seizoen.

De quiz vindt plaats op vrijdag 8 mei vanaf 20.30 uur. Deelname is gratis. Voor meer informatie en aanmelden, kijk op www.hetpostkantoor.info