Ooker 25 jaar op de planken
maandag 03 februari 2020

 

Dit enthousiaste koor heeft vanaf het eerste begin jarenlang onder leiding gestaan van Feico de Leeuw, artistiek leider en dirigent. Na zijn plotselinge overlijden in 2014 heeft Ooker, toen onder leiding van Marieke Duin, hard gewerkt om zijn muzikale erfenis te behouden en tegelijkertijd een nieuwe richting in te slaan en met succes. 
Het repertoire van Ooker bestond in het begin vooral uit negrospirituals.

In de loop der jaren kwam daar onder andere soul en gospel bij. Er staan bijvoorbeeld meerdere nummers van Aretha Franklin, Nina Simone, Ray Charles en Stevie Wonder op het repertoire. Het dirigentenstokje is sinds september 2016 in handen van Tanja Gardner, een bevlogen inspirator. Tijdens de twee jubileumconcerten in het weekend van 15 en 16 februari wordt oud en nieuw repertoire ten gehore gebracht. Ook heeft Ooker aan een drietal oud-leden gevraagd om te soleren, waar zij graag gehoor aan geven.
In de pauze kunt u de fotoborden bekijken met foto’s van vijfentwintig jaar Ooker. Kortom tijd om het te vieren. Zin in het feestje? 
U bent van harte welkom op zaterdagavond 15 Februari 2020 om 20.00 uur en zondagmiddag 16 februari 2020 om 14.30 uur in de Dorpskerk in Blokker. Voor meer info: www.ooker.nl. 
U kunt reserveren door een mail te sturen naar reserveren@ooker.nl   Graag tot ziens in februari!