Op- en afritten afslag 9 Hoorn-Noord 's nachts afgesloten
zondag 27 mei 2018

Verkeer wordt omgeleid. De werkzaamheden zorgen voor verkeers- en mogelijk geluidshinder. De afsluitingen komen door werkzaamheden aan het project N23 Westfrisiaweg. Grond die vrijkomt vanuit het project wordt ‘s nachts ontgraven en vervoerd. Het bouwbedrijf steekt met vrachtwagens de afrit 9 Hoorn-Noord-N302 over. De week daarna wordt het asfalt en de belijning op de op- en afrit 9 Hoorn-Noord (A7 Den Oever richting Amsterdam) vervangen. De op- en afrit zijn tijdens de werkzaamheden afgesloten.

Van maandag 28 tot en met donderdag 31 mei tussen 21.00 uur en 5.00 uur is oprit 9 (Hoorn-Noord) vanaf de N302-A7 richting Amsterdam en de afrit 9 (Hoorn-Noord) vanaf de A7 vanuit Den Oever naar de N302 afgesloten voor verkeer. Het verkeer wordt ter plaatse omgeleid.

De aansluiting van de toekomstige N307 (huidige N302) op de A7 wordt helemaal ongelijkvloers. Dit betekent dat de op- en afritten over de A7 heen worden gebouwd. De fietstunnel die onder de weg doorloopt, tussen de A7 en de Wogmergouw, blijft in gebruik voor fietsers op het Rijsdampad. Omdat de weg wordt verbreed, wordt deze fietstunnel verlengd.