Open Dagen bij Jam en Zo
donderdag 31 mei 2018

Op zaterdag 2 en zondag 3 juni staat hier de eigen tuin open voor een bezoek. Geniet van de geurende vlierbessen en frambozen struiken en ontdek wat verse jam met je kan doen. Dit en veel meer tussen 11.00 en 15.00 uur aan de Noorderdracht 45 in Oosterblokker. De toegang is vrij.

Het team bij Jam en Zo wil iedereen graag laten kennis maken met het groeien, bijhouden en verwerken van het fruit en de groenten die hier in de eigen tuin worden geteeld. Echte streekproducten dus waar zaken als jams, chutneys en limonades van gemaakt worden.

Eigenaresse Thessa Bruijns over de Open Dagen; ‘Veel mensen weten niet wat er allemaal bij komt kijken voor het maken van goede jams. En al doen wij het op bescheiden schaal, onze aanpak is professioneel. Graag laten we de bezoekers kennismaken met onze werkwijze. Vanaf het moment dat het fruit wordt geplukt tot het moment dat het de potjes in gedaan wordt. Daarnaast vertellen we over de vele mogelijkheden om gezellige én leerzame workshops hier te volgen.’

Voor kinderen zijn er tijdens de Open Dagen allerlei leuke creatieve bezigheden bedacht en is er de mogelijkheid om bij de dieren te kijken en wie weet een eitje te rapen. Ook zijn de bijen deze dagen te bewonderen en wordt vertelt hoe belangrijk deze beestjes zijn. En uiteraard wordt er ook geproefd van de vele fruitsoorten en de verschillende soorten honing.

Tijdens de Open Dagen wordt u ontvangen bij het winkelstalletje voor het bedrijf. Daarna wordt u in kleine groepjes langs de verschillende onderdelen van het maakproces gevoerd. Door te voelen, te ruiken en te proeven krijgt u meer inzicht in de verschillende jamsoorten en hun eigenschappen.

‘We hopen op mooi weer en veel bezoekers,’ vertelt Thessa. ‘Want over fruit en groente raak je nooit uitgepraat. Zeker als dat puur natuur uit je eigen tuin komt. Verder geven we ook tips over wat je allemaal nog meer met jam kunt doen.’

Meer weten? Bezoek dan ook de website van Jam en Zo met o.a. recepten, meer tips en leuke weetjes; www.jamenzo.nl De Open Dagen zijn op 2 en 3 juni tussen 11.00 en 15.00 uur aan de aan de Noorderdracht 45 in Oosterblokker. U bent er van harte welkom!