Open huis met rommelmarkt
zaterdag 28 september 2019

Er zijn diverse appartementen te bezichtigen. Voor iedereen is er een verse kop koffie of thee. De open-huis-formule gebruikt Kwakershof om in contact te komen met mensen tussen de 55 en 70 jaar die meer willen weten over Kwakershof en het dagelijks reilen en zeilen in de woongemeenschap. De rommelmarktopbrengst wordt gebruikt voor de verfraaiing van de gemeenschappelijke ruimtes.

Voordelen van inschrijven als aspirant-lid

Bezoekers kunnen vrijblijvend kennismaken met de faciliteiten van Kwakershof en de bewoners. Appartementen die vrijkomen worden verhuurd via woningcorporatie Welwonen aan aspirant-leden tussen de 55 en 70 jaar. Inschrijven als aspirant-lid verloopt via de woongemeenschap. Eenmaal lid, dan kunnen aspirant-leden desgewenst deelnemen aan wekelijkse activiteiten. Denk aan happy hour op zaterdag, biljarten, klaverjassen en andere gezelschapsspellen. Ook zijn ze van harte welkom op jaarlijkse BBQ. Een mooie manier om elkaar alvast te leren kennen.

Groene binnentuin

De bewoners van Kwakershof hebben hun eigen woning. Het is net als wonen in een straat; mensen kennen elkaar en zijn betrokken. Wat Kwakershof als extra heeft, zijn de gemeenschappelijke ruimten en voorzieningen voor alle bewoners. Bijvoorbeeld de groene binnentuin met meerdere zitjes, een vogelkooi en een crosstrainer. Het is goed vertoeven in de tuin, met een boek of puzzel of voor een praatje. Verder zijn er een gezellige recreatiezaal met een bar en een biljart, een hobbyruimte en een fietsenberging. Kwakershof is een actieve woongemeenschap. Er wordt wekelijks van alles georganiseerd, maar deelnemen is uiteraard vrijwillig. Ook met Kerstmis en op oudejaarsavond hoeft niemand alleen te zijn. De woongemeenschap vindt u op Kwakershof 1 in Enkhuizen. Meer informatie op www.kwakershof.nl en www.welwonen.nu