Openbaar sportdebat Enkhuizen
donderdag 25 januari 2018

Leden van de sportverenigingen krijgen via hun bestuur een uitdrukkelijk verzoek om naar het sportdebat te komen. Via de pers en sociale media roept de organisatie ook andere inwoners op om bij het debat aanwezig te zijn. Van alle fracties hebben zich tot nog toe zes (SP, CDA, EnkhuizenVooruit!,

Het Enkhuizer Alternatief, Nieuw Enkhuizen en de PVDA) voor het sportdebat aangemeld. Sport Beweegt! verwacht dat meer fracties het voorbeeld volgen. Bram Sluis, voorzitter van Sport Beweegt: “We hebben er vertrouwen in dat alle fracties zich aanmelden en dat het een interessant debat gaat worden. Het mag scherp zijn, maar met een positieve en realistische insteek. De leiding van het debat ligt in goede handen bij de ervaren debatleider Hans Huibers.”

Om het debat aantrekkelijk te maken en extra gewicht te geven worden de debaters en hun betogen gejureerd door Ary Hordijk van NOC/NSF. Wilt u weten wie de beste debater van het sportdebat wordt? Bent u benieuwd naar de stellingen en de voor- en tegenstanders, zodat u weet op wie u kunt stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen? Kom dan naar het openbaar sportdebat in de RSG op maandag 12 februari, aanvang 20.00 uur. De zaal gaat open om 19.30 uur. Het debat is om 22.00 uur afgelopen. De entree is gratis en voor iedereen is er een kopje koffie of thee.