Oranjevereniging Blokker-Oosterblokker 40 jaar!
donderdag 26 april 2018

Het Beursplein in Blokker is dé plek waar jong en oud zich de hele dag kan vermaken. Op het plein staan verschillende kinderattracties opgesteld en liefhebbers kunnen heerlijk struinen op de grote, gezellige vrijmarkt. De Koningsdag in Blokker begint om 9.00uur met een fietsversiertocht vanaf het parkeerterrein bij Mobilito (Boekert). Om 10.00 uur opent burgemeester Jan Nieuwenburg het feest officieel met een ballonnenwedstrijd en wordt de winnaar van de kleurwedstrijd bekend gemaakt.

Daarna kunnen de kinderen zich direct uitleven bij de attracties, zoals: bungee trampolines, klimtoren, springkussen, kindertrein, zweefmolen en draaimolen. Voor één euro zijn polsbandjes verkrijgbaar. Kinderen kunnen met dit bandje onbeperkt gebruikmaken van alle attracties en er staan gratis glaasjes limonade klaar. Verder is er tot 14.00u een spellenparcours (7 t/m 12 jaar) met o.a. een stormbaan, blikgooien, kop van jut en een bibberspiraal. Bij dit spellenparcours zijn prijzen te winnen.

Tussen 11.00 en 13.30 uur is het ook mogelijk om een ritje op een pony te maken. Verder zijn er vanaf 11.00u poppenkastvoorstellingen, kun je knutselen en een ritje maken met de paardenkoets (hoek Kolenbergstraat/Westerblokker). Om 13.00u start de playbackshow op het podium (prijsuitreiking om 15.00u). Om 15.15u is het helaas tijd om op te ruimen en zullen de winnaars van het spellenparcours bekend worden gemaakt.

Café Het Gouden Hoofd is de gehele dag geopend. Om 14.00 uur begint daar de bingomiddag (zaal open 13.30 uur), waar iedereen aan mee kan doen. Deelname is gratis en u krijgt het eerste drankje aangeboden door de Oranjevereniging. Alleen dankzij vele sponsors, subsidies van de gemeenten Hoorn en Drechterland en de huis-aan-huis-collecte kunnen wij deze activiteiten organiseren. Ook zijn de vele vrijwilligers een grote steun. Zonder hen kunnen al deze activiteiten niet georganiseerd worden. Meer weten over de Koningsdag in Blokker? Kijk op www.oranjeverenigingblokker.nl. De Oranjevereniging is op zoek naar nieuwe bestuursleden. Interesse? Neem contact op met Ton Steen via 06-18957422.