Ouderenmishandeling
zaterdag 18 november 2017

Vertrouwenspersoon van Wilgaerden, Alie Grijpstra, neemt u mee in dit thema. De bijeenkomst vindt plaats in wikcentrum De Huesmolen. De toegang is € 4,00 inclusief een kopje thee of koffie. Aanmelding is niet nodig. Naarmate u ouder wordt en langer zelfstandig thuis blijft wonen, wordt u ook kwetsbaarder en afhankelijker.

U bent vaker van mensen afhankelijk, zoals familie, buren, vrijwilligers en thuishulporganisaties. Daardoor neemt het risico van ouderenmishandeling helaas toe. Ouderenmishandeling kan plaatsvinden bij de oudere thuis, maar ook in verzorgings-, verpleeg- en ziekenhuizen.

Juist over ouderenmishandeling durven mensen niet makkelijk te praten, laat staan aan de bel trekken als er iets niet pluis is. Zeker omdat u deze mensen vertrouwt of goed kent. Vertrouwenspersoon Alie Grijpstra van Wilgaerden zal ingaan op de kenmerken van ouderenmishandeling en wat u kunt doen bij vermoedens van mishandeling bij anderen. Maar ze geeft ook handvatten voor uzelf om te voorkomen dat u slachtoffer wordt. 
Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door het Seniorencircuit van Stichting Netwerk en 1.Hoorn.

De Rijksoverheid is een campagne gestart om ouderenmishandeling onder de aandacht te brengen. Meer informatie vindt u www.vooreenveiligthuis.nl