Over de middenstand in Stede Broec
donderdag 16 november 2017

De nieuwste uitgave van HV Oud Stede Broec is een echt kijkboek geworden, met 252 pagina’s vol afbeeldingen van winkels en winkeliers, artikelen en gebruiksvoorwerpen, reclameborden en advertenties. Een feest der herkenning voor wie zich het leven in die tijd nog herinnert.

Die herinneringen worden opgeroepen met een tocht die begint zodra je het boek openslaat. Vanaf de Kolk en Broekerhaven gaat de ‘wandeling’ richting Bovenkarspel en van daar door heel Stede Broec, via Bovenkarspel, Grootebroek en Lutjebroek, inclusief de zijstraten.

De schrijver van het boek is Jan Bakker uit Lutjebroek (tevens medeauteur van het boek "De polder het Grootslag op z’n best"). Hij heeft er jaren ingestoken om zijn verzameling van oude documentjes en afbeeldingen te bundelen tot dit boek. Het was een hele uitzoekerij om de juiste gegevens bij de beelden te zoeken en te verwerken in de toelichtende teksten. Bob de Wit en Hans Bijman hielpen met de samenstelling en de lay-out.

Het eerste boek wordt donderdagavond 16 november om 19.30 uur in het Streekhof overhandigd aan Garm Besseling, voorzitter van winkeliersvereniging Het Streekhof. Het boek kost € 30,00 voor niet-leden. Voor nadere informatie zie www.oudstedebroec.eu