Park De Put Andijk geopend
vrijdag 03 december 2021

Wat is er gebeurd?

De locatie van de Put is een voormalige vuilstort. De bovenste grondlaag is te dun geworden en moet vernieuwd en opgehoogd worden. Er is 7000 m3 grond grond om weer aan de wettelijke eisen te kunnen voldoen. Er moest zoveel mogelijk worden opgehoogd, moest de hele kinderboerderij worden weggehaald. Het kan ontstaan ​​als enig blijvende uiteindelijk toch worden als een groot deel is beschadigd door vandalisme en het hoogteverschil te groot. Helaas zijn er ook een aantal speeltoestellen, de kabelbaan en de trimbaan verwijderd tijdens de werkzaamheden omdat ze zijn afgekeurd. Dit is de Put tijdens de wintermaanden vooral een wandelpark geworden.

Wat gaat er nog gebeuren?
Komend voorjaar worden er twee voetbaldoelen geplaatst voor de oudere jeugd ter vervanging van de kabelbaan. We onderzoeken momenteel van de trimbaan teruggeplaatst van (gedeeltelijk) vervangen door één of meer beweegbare toestellen. Ondertussen is het gras overal weer ingezaaid en zijn alle wandelpaden weer uitzicht. De kinderboerderij komt volgend jaar terug in samenwerking met Wings of Change.

Wethouder Andrea van Langen: "We kijken nog in welke vorm en op welke manier dit gebeurt als straks het mooie weer er ontvangen de jeugd ouderwets kan genieten op De Put."