Passie door Driebankoor
zondag 18 maart 2018

De toegangsprijs is € 17,50 inclusief consumptie, kaarten tel. 0228-561798- of e-mail info@driebankoor.nl of via de website www.driebankoor.nl “In deze tijd van het jaar klinken door heel Nederland de Mattheus Passion of Johannes Passion.

Het Driebankoor heeft echter gekozen voor de toegankelijke en fraai toon gezette passiecantate van Maunder.” vertelt Lilian Vroling, secretaris van het Driebankoor. “Vijf jaar geleden heeft het Driebankoor voor het eerst dit ontroerende muziekstuk uitgevoerd. Omdat het door het publiek zo bijzonder goed ontvangen werd is er besloten om ‘ Olivet to Calvary’ dit jaar nogmaals ten gehore te brengen.

De luisteraar wordt in dit muziekstuk meegevoerd van de triomfantelijke intocht in Jeruzalem naar het tragische einde op de Calvarieberg. De expressieve solo’s, gezongen door tenor Walther Deubel, bariton Hans van Niekerk, en de koorpartijen worden afgewisseld met ingetogen hymnes. In aansluiting bij dit passiestuk zal het Driebankoor met sopraan Sabine Kirsten Mendelssohns’ muzikaal verwoorde Psalm 42 ten gehore brengen, wat prachtig aansluit in de sfeer van dit concert. Het koor en de solisten worden begeleid door Aarnoud de Groen op het orgel en Peter Bontje aan de vleugel. De koordirectie is in handen van dirigent Jan Verhoef.”