Plantenkwekerij de Zwart
zaterdag 20 april 2019

Nadat de kwekerij jaren is gerund door Piet Ettes van Pamplant is Piet Ettes eind vorig jaar met pensioen gegaan. Michel de Zwart gaat de kwekerij met een vernieuwd assortiment planten doorzetten. De kwekerij heeft een assortiment met éénjarige planten, vaste planten en is gespecialiseerd in exotische en niet alledaagse planten voor uw tuin en er wordt gestreefd naar een zo wisselend mogelijk assortiment bijzondere planten.

Michel de Zwart heeft een passie voor exotische planten. In 2002 werden de eerste exotische planten voor zijn eigen tuin aangeschaft, een bananenplant en een bamboe. Al snel werd er ontdekt dat er behoorlijk veel mogelijk is op het gebied van exotische planten in Nederland. Hij kwam bij een bedrijf terecht waar ze palmbomen verkochten en zo begon de liefde voor exotische planten te groeien. Er werd een palmboom aangeschaft met 2 stammen, dit gaf direct een tropisch gevoel in de tuin. In de daarop volgende jaren begon de collectie planten steeds groter te worden; er werden siergembers aangeschaft, meer bananenplanten, andere palmsoorten en er werd zelfs geëxperimenteerd met tuinorchideeën. Buiten het kopen van planten van formaat begon hij ook met het zaaien van diverse palmen en andere bijzondere planten, en de exotengekte was niet meer te stoppen. In 2009 heeft Michel de Zwart zijn eigen tuin open gesteld voor de Open Tuindagen van de Groei & Bloei. Deze dag heeft hij rond de 250 personen op bezoek gehad en iedereen was laaiend enthousiast over de tuin.

U kunt bij Plantenkwekerij de Zwart terecht voor: Perkgoed, vaste planten, wandzakken, hangingbaskets en exclusieve Living arts (plantenschilderijen). Wij kunnen voor u ook uw plantenbakken verfrissen/ herplanten, zowel voor de particulier als bedrijven, kortom er is voor iedereen wel iets te vinden.

De kwekerij is er voor de particulier en de hovenier. U bent van harte welkom om de kwekerij te bezoeken op dinsdag t/m vrijdag van 10.00u-17.00u en zaterdag van 09.30u-16.00u.

Plantenkwekerij de Zwart, Haling 5, 1619 PT, Andijk. Kijk ook eens op de website: plantenkwekerijdezwart.nl