Plantenkwekerij de Zwart: exotische en vaste planten
woensdag 18 september 2019

In 2002 is Michel begonnen met de aanleg van een exotische tuin in Noord Holland. Na veel experimenten met exotische planten is hij zelf gaan kweken vanuit zaad, hiermee waren de eerste stappen gezet naar het zelf kweken van exotische tuinplanten die geschikt zijn voor het Nederlands klimaat. Het experimenteren heeft enige jaren gekost en de ruimte in de tuin werd te klein. In 2019 heeft Michel een kwekerij in Andijk overgenomen wat de definitieve stap werd van hobby naar werk. Michel verteld dat hij een heel goed 1e jaar heeft gehad en dat veel enthousiaste mensen zijn kwekerij hebben bezocht. 

In de kwekerij vindt u een heel bijzonder assortiment met prachtige planten. Specialisatie van plantenkwekerij de Zwart is vorstbestendige exotische planten. Ook vindt u hier, naast de vaste planten, hangingbaskets, wandzakken en Living Arts (levende planten schilderijen). En zijn uw plantenbakken toe aan verversing dan neemt u ze mee naar kwekerij Zwart en Michel zorgt voor vers gevulde bakken. Ook levert Michel aan horecabedrijven en zorgt hij voor het aankleden van entrees met mooie potten van Capi, gevuld met prachtige planten naar wens van de klant. Plantenkwekerij de Zwart is er voor hoveniers, bedrijven en particulieren. Voor de toekomst zijn er veel nieuwe ideeën dus hou de website in de gaten of breng een bezoekje om de nieuwe creatieve ontwikkelingen te bewonderen. 

Plantenkwekerij de Zwart, Haling 5 in Andijk. Telefoon: 06-18809033. Geopend van 1 maart t/m 1 november. www.plantenkwekerijdezwart.nl Openingstijden: van dinsdag t/m vrijdag 10 – 17 uur. Zaterdag van 9.30 tot 16 uur.