Populaire Dinoset
dinsdag 27 november 2018

Het klimnet is in 1998 aangeschaft en was altijd een zeer geliefd toestel bij de kleine bezoekers van de speeltuin. Het hoge toestel gaf een mooi uitzicht over de speeltuin en de Compagnieshaven en werd dan ook veel gebruikt. 

Aan het einde van het speelseizoen is de slijptol in het toestel gezet. Het bestuur van de speeltuin zag zich genoodzaakt om het toestel af te breken. Op het eerste gezicht leek er niets met het toestel aan de hand te zijn maar de staaldraden die in de touwen zijn verwerkt kwamen bloot te liggen. Bij het bestuur staat de veiligheid van de bezoekers altijd op de eerste plaats.

De keus voor een nieuw toestel was al snel gemaakt. Er moest worden gezocht naar een replica van het toestel. Dat het toestel mateloos populair is blijkt wel uit het feit dat het toestel na twintig jaar nog wordt geproduceerd. Uiteindelijk heeft het bestuur besloten om tot aanschaf over te gaan. Ook wordt het toestel door Speelstad voorzien van een blauwe valdempende ondergrond. 

Door het in september georganiseerde Taarten-Tuinfeest en de financiële bijdragen van onze donateurs, het Rabobank Coörperatiefonds en de Albert Heijn clubactie was het mogelijk om tot de aanschaf over te gaan. Tot slot worden diverse andere toestellen voorzien van nieuwe valdempende ondergrond.