Première-Concert nieuw Kamerkoor
donderdag 31 januari 2019

Dirigent Robert Bakker heeft afgelopen halfjaar de beste stemmen geselecteerd en die samengebracht in een nieuw, high-end kamerkoor. Na een aantal zeer intensieve repetitiedagen, door Bakker  “zangverdiepingsdagen” genoemd, is het koor klaar om een eerste concert in West-Friesland te geven.

Dit zal plaatsvinden op zaterdagavond 16 februari, vanaf 20.00 uur in de Gereformeerde Kerk aan de Middenweg 4 in Andijk. Uitgevoerd wordt o.a. de prachtige compositie “Psalm 42” van Felix Mendelssohn-Bartholdy. Verder is er muziek van de Nederlandse componisten Albert de Klerk, Jetse Bremer en Alphons Diepenbrock.

Voor dit feestelijke première-concert is ook een bijzondere solist uitgenodigd: de 27-jarige orgelvirtuoos Gert van Hoef. Hij zal het orgel in Andijk laten horen als nooit tevoren, waaronder bijzondere registercombinaties die een speciale klank opleveren. Daarnaast wordt een magistraal orgelwerk van Bach uitgevoerd.  

Dit concert is een niet te missen belevenis op de zaterdagavond. Vanwege deze eerste uitvoering van het Voice Company Kamerkoor kan iedereen tegen een feestelijke toegangsprijs naar binnen: In plaats van de gebruikelijke twintig euro voor een dergelijk concert is de toegang op 16 februari slechts tien euro. Kaarten kunnen worden besteld via de website www.hetvoicecompanykoor.nl  en zijn ook aan de deur verkrijgbaar. Het wordt een heerlijke winteravond op deze 16e februari in Andijk. Warm aanbevolen! www.hetvoicecompanykoor.nl