Prinsbekendmaking
vrijdag 09 november 2018

De prins of prinses in spe was natuurlijk ook aanwezig bij de Battle. Toegankelijk, vreugde en enthousiasme, maar ook vooral lachen en genieten, zo kan je dit nieuwe decorum omschrijven. Helaas is het voor Prins Patrem, Adjudant Filius en de hofdames Lindsey en Louise bijna gedaan en zijn ze binnenkort weer gewone burgers. Maar met een prachtige herinnering voor het decorum en voor de Blockeniers. 

Prins Patrem en Adjudant Filius zijn klaar om plaats te nemen bij de O.P.A.’s. Informeel hebben de Blockeniers al afscheid van carnaval 2017-2018 genomen dat was tijdens een zeer gezellige avond op 2 november in Het Gouden Hoofd. Het aftredende decorum heeft nog enkele officiële momenten voordat ze definitief aftreden. Zoals het bijwonen van de prinsbekendmaking bij de buren van carnavalsvereniging Het Maker op zaterdag 10 november en 11 november bij de Leste Stuyver.

Maar nu, wie worden de nieuwe prins of prinses van de Blockeniers, wie de adjudant of adjudante en wie hun prachtige hofdames? Speculaties en of aanbiedingen zijn er volop, maar de prins of prinses geniet nu al met volle teugen. De prins of prinses is dan ook een sierlijk mens met een historie in Blokker, iemand die je warmte kan geven, hij of zij is niets te gek. De adjudant of adjudante is een kleurrijk mensenmens. 

De vraag is: komt dit decorum uit het oosten of uit het westen? Het oosten aast immers ook op een titel na het verlies van de Battle. En willen dan ook graag de prins of prinses binnen hun grenzen houden. Dan zou het zomaar Rick Pelt kunnen zijn of wat te denken van Kees Vlaar die als een vis in het water was tijdens de Battle. Maar ja, in het westen heb je Ard Dijksma die graag nog eens die prinsen ketting om wil hebben. Want zo’n ketting om voelde goed toen hij de Burgemeester van Schellinkhout mocht spelen bij de onlangs gehouden boerenbruiloft van de familie Koeman in de Harmonie.

Wellicht levert Westerblokker dus wel de gegadigde. U merkt het al, het kan alle kanten op, maar vooral de goede. Kom daarom op 16 november om 21.00 uur naar de Harmonie voor een mooi prinsbekendmakingavondje! Na een leuke sfeervolle act waar eenieder warme herinneringen aan heeft, zal om precies 23.11 uur het nieuwe decorum op het podium staan. Natuurlijk is er weer muziek met Party Top en DJ Edwin weet er vast weer een leuke en zeer geslaagde avond van te maken.