PTSS… en dan?
maandag 30 oktober 2017

Mijn naam is Dorine en ik heb een lichte vorm van PTSS, opgelopen door ziekenhuisverleden en door negatieve ervaringen op werkgebied, waardoor de symptomen werden versterkt. Door die werkervaringen merkte ik dat ik meer duidelijkheid wilde geven over PTSS, vooral op werkgebied, zoals communicatiestoornissen, het niet geloofd worden en andere problemen die daaruit voortkwamen. 

Ik heb een boekje geschreven over PTSS op werkgebied: “Verwarring op de werkvloer.” Dat boek verkoop ik rechtstreeks aan mensen in mijn omgeving, die er interesse in hebben en meer willen weten over PTSS en werken. Het boek gaat over wat ik zelf ervaren heb in de omgang met mijn PTSS en het werken. Verder geef ik tips en adviezen hoe men het beste om kan gaan met iemand die PTSS heeft, hoe je het beste kunt communiceren, wat je beter niet kunt doen en waar iemand met PTSS tegen aan loopt. 

Ik heb bij het Vrijwilligerspunt een presentatie gegeven vanuit mijn ervaring en ook daarbij tips en adviezen gegeven. Daar is goed op gereageerd, waardoor ik merk dat hier behoefte aan is. Ik wil op werkplekken een presentatie geven aan werkgevers, zodat zij daardoor meer openstaan voor mensen met die onzichtbare stoornis. Ik doe het vooral om meer begrip te creëren en het uit de taboesfeer te krijgen. Ook wil ik een stem zijn voor de mensen met PTSS die daar nog niet open over durven zijn. Wilt u meer over mijn presentaties weten, dan kunt u mij bereiken via het volgende mailadres: Fitstar28@gmail.com