Raak de juiste snaar in het nieuwe jaar
woensdag 19 januari 2022

Deze korte cursussen worden gegeven door Jesper Huisman. Hij is gitarist en één van onze vakleerkrachten muziek voor de basisschool. Met veel enthousiasme geeft hij elke week les op verschillende basisscholen in de regio. Misschien heb je Jesper en zijn gitaar al eens ontmoet en dacht je: dat wil ik ook kunnen spelen… Grijp dan nu je kans!

Voor kinderen
Kinderen van 8 tot 12 jaar die graag eens een instrument zouden willen bespelen, zijn van harte uitgenodigd voor de proeflessen gitaar of ukelele. De 6 wekelijkse lessen worden gegeven in Sociaal Cultureel Centrum De Schoof in Wervershoof. De lessen starten op donderdag 3 februari en duren ieder 45 minuten. Om 15.30u begint de gitaargroep en om 16.15u is de ukelelegroep aan de beurt.
We houden de lesgroepen bewust klein, zodat iedereen veel persoonlijke aandacht krijgt. Alle kinderen maken kennis met het instrument door middel van leuke oefeningen. Jesper werkt spelenderwijs aan een goede techniek maar vindt plezier het allerbelangrijkste. De kinderen zien snel resultaat van hun inzet: kijk eens wat ik al kan!
Gedurende de cursus krijgen alle kinderen een gitaar of ukelele in bruikleen van De Muziekunie. Dat betekent dat er ook thuis geoefend kan worden. De serie van 6 proeflessen, inclusief instrumenthuur, kost € 42,50 per persoon.

Voor leerkrachten
Speciaal voor leerkrachten van het (speciaal) basisonderwijs heeft Jesper ook een serie proeflessen ukelele ontworpen. Omdat hij elke week zelf lesgeeft op de basisschool, weet hij precies over welke lessen en liedjes de kinderen het meest enthousiast zijn. En juist die liedjes leert hij jou in een handomdraai. Al binnen een paar weken begeleid jij je klas op de ukelele!
Tijdens de 6-weekse cursus krijg je een ukelele in bruikleen van De Muziekunie, zodat je thuis en op school meteen kunt oefenen. De lessen worden gegeven vanaf donderdag 3 februari, van 17.00 - 18.00u in Sociaal Cultureel Centrum De Schoof in Wervershoof. De cursus kost € 50,00 per persoon (inclusief instrumenthuur) en is mogelijk te bekostigen vanuit het scholingsbudget van jouw stichting.

Meer informatie en opgeven
Voor een overzicht van alle informatie over de proeflessen gitaar of ukelele kijk je op onze website: www.demuziekunie.nl/proeflessen. Op deze pagina staat ook een link naar het inschrijfformulier. Raak jij de juiste snaar in dit nieuwe jaar?
Wil je liever een ander instrument leren bespelen of val jij onder een andere doelgroep? Kijk dan op www.demuziekunie.nl/introductielessen. Bij De Muziekunie bieden we je in elk geval een jaar waar muziek in zit!