Ramon van Engelenhoven aan de vleugel
donderdag 05 april 2018

Op zondag 15 april speelt hij in Cultureel Centrum De Triangel werken sonates van Haydn en “Klavierstücke “van Brahms. Daarnaast zal hij werken van Debussy en Liszt vertolken in de NH kerk vanaf ’s middags 15.30 uur. Eerder verleende deze virtuoze West-Friese pianist zijn medewerking aan een benefietconcert in Venhuizen. De Triangel prijst zich gelukkig hem voor dit voorjaarsconcert aan de vleugel te kunnen verwelkomen.

In 2012 won hij in het Concertgebouw te Amsterdam de eerste prijs bij het Internationaal Steinway Pianoconcours in de leeftijdscategorie 14 t/m 16 jaar. Hierna mocht hij Nederland vertegenwoordigen tijdens het Internationaal Steinway Festival 2012 in Hamburg. In 2013 verdiende hij de eerste prijs in de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours in de categorie 15 t/m 19 jaar.

In 2015 won Ramon de Grand Finale van het Young Pianist Foundation Concours. Bovendien ontving hij daar als allereerste laureaat de ‘Grand Prix Youri Egorov’, een prijs die alleen wordt toegekend als de winnaar een talent is van internationale potentie. Dankzij deze prijs heeft hij in 2017 het vijfde pianoconcert van Prokofiev uitgevoerd met het Mariinsky orkest o.l.v. Valery Gergiev in Sint Petersburg.

Ramon uit Medemblik treedt regelmatig op in Nederland en geeft diverse recitals. Op uitnodiging van het Prinses Christina Concours trad hij op in de Verenigde Staten, Canada, Griekenland en Italië, waaronder een concert bij Prinses Christina thuis. In 2016 soleerde hij bij de Real Filharmonía de Galicia in Santiago de Compostella en het Noord-Nederlands Orkest. Ieder concert van deze temperamentvolle Ramon is uniek te noemen, dus zeker dit solo optreden in Venhuizen.

Piano concert Ramon van Engelenhoven, 15 April 2018, Cultureel Centrum De Triangel,  NH-kerk, Kerkweg 113, Venhuizen. Aanvang 15.30 uur. Toegangsprijs: € 10,00 incl. pauzedrankje.Kinderen tot 16 jaar € 6,50. info@triangel-venhuizen.nl