Reddingbootdag in Wijdenes!
woensdag 25 april 2018

Bij Reddingstation Wijdenes draait alles om vrijwilligerswerk, het reddingswerk kan niet bestaan zonder de 30 vrijwilligers. Met hart en ziel zijn velen al jaren verbonden aan hun reddingstation. 365 dagen per jaar staan ze klaar. Niet elke dag voor een redding, maar wel 24 uur per dag beschikbaar. Voor échte reddingen en dankbare hulpverleningen.

De vrijwilligers kunnen hun werk doen door de vrijwillige bijdragen van mensen die het reddingstation een warm hart toedragen. En voor die mensen is de Nationale Reddingbootdag. Want deze donateurs steunen de redders niet alleen met een vaste vrijwillige bijdrage, maar daarnaast vormen zij een morele achterban voor de redders.
Meevaren met de reddingboot. 

Tijdens Reddingbootdag bestaat de mogelijkheid om mee te varen op de reddingboot. Op vertoon van hun boarding pass kunnen donateurs gratis aan boord stappen. Voor wie (nog) geen donateur is, is meevaren ook mogelijk. Voor €10,- per persoon of €25,- per gezin kan men mee met een vaartocht op onze reddingboot. Let op: onze vaste donateurs en sponsors krijgen altijd voorrang op de vaartocht. Tip voor nog-niet-donateurs: U kunt zich ook ter plaatse inschrijven als donateur.

Naast het varen is er genoeg te beleven: Supschool Enkhuizen komt met 5 boards en een big sup, een rondje mee rijden met de quad van Rode Kruis Schagen, een kijkje nemen in de SAMIJ container, de basistechnieken van het redden leren bij Reddingsbrigade De Streek, je laten verwonderen bij Sterrenwacht Orion, je ogen uitkijken bij de fly-by van marinehelikopter NH90, bekijk de wagen van het Noodhulpteam van het Rode Kruis, leer reanimeren bij EHBO vereniging Wijdenes/Oosterleek, hoor de verhalen van Kanovereniging Poseidon en stap aan boord bij WSV de Broekerhaven en leer de eerste technieken van het zeilen!