Requiem van Brahms
donderdag 26 oktober 2017

De begeleiding is in handen van niet minder dan pianisten Ramon van Engelenhoven en Eric Noya. Als solisten treden Titia van Heyst (sopraan) en Pierre Mak (bariton) op. Voor de pauze is het ook genieten van Brahms’ Alt-Rhapsodie met soliste Judy Schouten (alt) en van zijn 6 Klavierstücke op.118 met Ramon van Engelenhoven aan de vleugel.

Requiem van Brahms niet droevig maar troostend! De tekst van Ein Deutsches Requiem is Duits maar is géén vertaling van een Latijnse mis. Brahms zag zijn Requiem meer als een humanistische lijdensmeditatie en had ook graag de titel willen inwisselen voor Ein mensliches Requiem: het gedenkt niet zozeer de doden maar ontmantelt de angst voor de dood en biedt troost aan de overlevenden! Projectkoor Brahms’ Requiem uit heel West-Friesland. 

Het Projectkoor Brahms’ Requiem heeft sinds eind april dit jaar 10x gezamenlijk gerepeteerd en met de uitvoering staan ruim 65 koorleden op het podium. Het zijn goed geoefende zangers (van verschillende koren) uit heel West-Friesland e.o. : van Schagen tot en met Enkhuizen en van de Wieringermeer tot en met de Beemster. Zaterdag 28 oktober aanvang 20.15 uur. Zondagmiddag 29 oktober aanvang 14.30 uur. Kaarten:T 0227-540015 (din-vrij 10-17 uur) of info@praktischprojectmeubel.nl  Zie ook www.bonifaciusmedemblik.nl