Rookworsten met goud bekroond
zaterdag 23 september 2017

Tijdens de belangrijkste rookworstkeuring van het jaar, werd hun worst wederom met Goud bekroond. Vooral het feit dat de rookworsten met louter eerlijke ingrediënten worden gemaakt, waarbij het gebruik van de bekende e-nummers zoveel mogelijk wordt beperkt, leverde de nodige extra punten op.  

Voor het vijfde achtereenvolgende jaar wist het Keurslager trio weer het goud te pakken. En wat eenvoudig lijkt, is achter de schermen vaak een hele klus. Want om een hoge en vooral contante kwaliteit van de rookworsten te kunnen garanderen, is elke dag in de worstenmakerij een uitdaging. Dat begint al bij het samenstellen van het vlees. Dat moet zorgvuldig gebeuren met de focus op zenen en kraakbeen. Daarnaast draait het om zuivere ingrediënten. Pas wanneer alles klopt, dan win je goud. 

Ondanks de hoge kwaliteit van de rookworsten, wordt er soms geëxperimenteerd met een nieuwe samenstelling van de rookworst. Zo kregen de rookworsten een nieuw vel, die zorgt voor een knapperige maar ook iets zachtere bite. Het predicaat goud zegt verder genoeg.  

Opnieuw lag het aantal inzendingen boven de 450 stuks. Tijdens de strenge keuring wordt o.a. gelet op smaak en presentatie, kleur en samenstelling van de rookworsten. ‘Met de rookworstkeuring aan het begin van het winterseizoen, kan je als keurslager laten zien waar je voor staat’, aldus worstenmaker Max. ‘Het blijft toch een stukje pure ambacht. Onze rookworsten worden geheel in de eigen keuken gemaakt. Zelfs het rookworstvelletje is een 100 procent natuurproduct. Verder worden de rookworsten gerookt op beukenmot en dit alles bij elkaar zorgt voor een mooie volle vleessmaak.’ Op de website van het keurslager trio kunt u een film zien van het maakproces van de rookworst. 

De rookworsten zijn verkrijgbaar in een tweetal varianten; grof en fijn. De eerst ging eenmaal door de gehaktmolen, de ander tweemaal. Een kwestie van smaak dus. En gerechten waarmee de rookworst zich uitstekend laat combineren zijn er genoeg. Het keurslager trio heeft volop menusuggesties voor u in huis. 

Het Keurslagers trio waar de ‘gouden’ rookworsten verkrijgbaar zijn bestaat uit: Marc de Meijer in winkelcentrum De Grote Beer in Hoorn tel. 0229-214747; Jos Smal winkelcentrum De Beurs in Blokker tel. 0229-234717 en Timo Boon in winkelcentrum De Streekhof aan de Middend 212 in Bovenkarspel tel. 0228-514127. Graag tot ziens!