RSG GoedeDoelenDag 2018
zondag 16 december 2018

Op vrijdag 21 december zal de RSG met al zijn leerlingen en medewerkers zich inzetten om een fantastisch bedrag bij elkaar te halen om te kunnen doneren aan het goede doel. Dit jaar is het goede doel: Stichting Opkikker. Behalve dat het een prachtig doel is, hebben wij een echte ambassadeur van Stichting Opkikker als leerling op de RSG! Voor meer informatie over de stichting, zie https://opkikker.nl/. 

Tussen 10.00 en 14.00 uur is iedereen welkom op de RSG; ouders van onze leerlingen, familie, vrienden, buren, belangstellenden. Onze enthousiaste leerlingen en medewerkers zorgen voor een uitgebreide koffiehoek en voor de kinderen worden er leuke activiteiten georganiseerd; ze kunnen bijvoorbeeld een eigen lolly of houten kerstboomhanger maken. Er is verder o.a. een loterij, een muziekfestival (entree €1), een rommel- en boekenmarkt, een photobooth, een nagelstudio, een selfiebingo, er worden diverse lekkere hapjes aangeboden en nog veel meer!

Ondertussen zijn dan veel van onze leerlingen aan het sporten voor het goede doel, zij laten zich allemaal individueel sponsoren. De leerlingen kunnen zich inschrijven op diverse sportonderdelen met om 9.00 uur de ‘GoedeDoelenDuik’ in het IJsselmeer. Bij de ‘GoedeDoelenDuik’ is iemand aanwezig van de reddingsbrigade en EHBO. De sporten worden begeleid door onze sectie lichamelijke opvoeding en worden mede mogelijk gemaakt door de vrijwillige medewerking van diverse sportscholen in de omgeving.

Wij helpen ook mee aan het inzamelen van oude mobieltjes. Op diverse plekken in school staan inzameldozen (zie foto). De doelstelling van stichting Opkikker voor 2018 is het inzamelen van maar liefst 100.000 mobieltjes. De tussenstand staat op 49.600 mobieltjes. Het zou mooi zijn als wij ook hier een grote bijdrage kunnen leveren. Op de GoedeDoelenDag staat er een inzameldoos bij de receptie en in het brugklasdomein. Rond 13.00 uur maken wij het voorlopig opgehaalde bedrag bekend. Wij hopen op een grote opkomst!