Schilderijen van Siau Lee in Stadhuis Enkhuizen
dinsdag 22 oktober 2019

Siau Lee is geboren in Maleisië. Zij haalde verschillende diploma’s en een universitaire graad in het Chinees schilderen. De werken die zij in het Stadhuis laat zien zijn voornamelijk werken van inkt op rijstpapier. Het Stadhuis is geopend van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 16.00 uur en vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur.

Siau lee werkt al enige tijd in Bovenkarspel waar zij een atelier in de Meisjesschool heeft. Zij geeft workshops in het Chinees schilderen en lessen aan kinderen en volwassenen. Haar werk is zowel in het buitenland als in Nederland opgevallen waardoor zij internationale tentoonstellingen heeft gehad.

Gevraagd naar de ‘betekenis’ van haar schilderijen, antwoordt zij: “Wat ik in mijn schilderijen wil uitdrukken is de tijd als een eindeloze cyclus met titels als: Evolution, Infinity, Interlacing and Reunion. Het verleden, het heden en de toekomst zijn ononderbroken als stromend water, waarbij bomen en stenen als tijdmarkeringen zijn. Terwijl ik voor mijn schilderijen sta, zie ik de sporen van het verleden en raak ik de emoties van het heden aan.

Omdat ik in het buitenland geboren en opgegroeid ben, voel ik me soms een outsider. Door de stenen en bomen in de natuur te onderzoeken en de waarden van de verschillende maatschappijen te leren kennen, is mijn kunst als een psychische reis geworden. De wereld is mijn huis, waarin oost en west zijn samengekomen.”a