Seniorenschool cursus: ‘Veilig in het verkeer’
donderdag 02 november 2017

Op dit moment zijn er vier deelnemers. Bij acht cursisten gaat de cursus door. Een van de aanmelders doet een oproep aan alle senioren die weggebruiker zijn. Jan van Doornik (73) hoopt vurig dat meer mensen zich aanmelden, want dit is in ieders belang. Jan: “Toen ik als 18-jarige in 1962 (meer dan een halve eeuw geleden) mijn rijbewijs haalde waren er nog geen snorfietsen, scootmobielen, brommobielen of elektrische fietsen.

De regels voor deze voertuigen heb ik dus nooit geleerd. Daarnaast zijn de verkeersregels voor de automobilist in al die jaren ook regelmatig aangepast. Gelukkig rijd ik nog steeds auto en ben ik redelijk op de hoogte, maar er zijn mij ook regels ontgaan. Bijvoorbeeld het richting aangeven op een rotonde.

En hoe werkt het nou precies met in- en uitvoegen op snelwegen? Veel mensen (vooral mannen) denken het allemaal wel te weten en begrijpen vaak niet dat andere weggebruikers het niet altijd snappen. Ik zou zeggen laat je eens verrassen door iemand die het echt weet en neem deel aan deze cursus.”

De cursus ‘Veilig in het verkeer’ wordt gegeven door Ria Prins, rijinstructeur van rijschool Ruud Schreijer. De kosten voor drie lessen zijn € 35,00 excl. koffie of thee. In 2018 vindt de cursus plaats op 20 en 27 maart en 3 april. De lessen zijn in de Nieuwe Doelen en duren van 9.30 tot 11.30 uur. Indien daar animo voor is kan er ook nog een praktijkles e-bike worden gegeven.

Aanmelden voor de cursus ‘Veilig in het verkeer’ kan tot en met 9 november via het inschrijfformulier op www.seniorenschool.nl. Heeft u vragen over de cursus of de Seniorenschool? Mailt u dan met deseniorenschool@welwonen.nu of bel met 0228 – 350 500 (ma t/m do).