Sg West-Friesland Dames 1 Kampioen!
zondag 01 april 2018

Afgelopen zaterdag werd de beslissende wedstrijd gespeeld in Krommenie tegen de Ham D5. Het eerste part begon afwachtend met een tussenstand van 0-1. Na deze moeizame start werd er in het tweede part uitgelopen naar 0-3. In het, dit seizoen beruchte, derde part viel de schade deze keer mee met als resultaat 1-5.

Ondanks dat duidelijk was dat SG West-Friesland D1 de bovenliggende partij was werd het vierde part nog ongekend spannend waarbij het verschil in doelpunten nog terug liep naar één punt. Uiteindelijk werd ruim één minuut voor het eindsignaal de eindstand bepaald op 5-7 en was het een kwestie van deze stand vasthouden. Na enkele spannende momenten en nog een goede redding van de keeper is dat gelukt met als resultaat het kampioenschap!

SG West-Friesland is een samenwerking tussen ZV De Bron uit Grootebroek en ZV Hoorn uit Hoorn om de waterpolo sport in deze regio actief te houden. Door een beperkt aantal jeugdleden was het voor hen niet mogelijk om een volledig team in te schrijven.

Door de samenwerking konden er jeugdteams worden ingeschreven en is er op die manier een begin gemaakt met de toekomst van het waterpolo in deze regio. Na een jaar is de samenwerking uitgebreid met de dames en sinds dit seizoen doen ook de heren mee. Vanuit de jeugd is hierdoor een betere doorstroming naar de senioren ontstaan.

Beide verenigingen trainen in hun oorspronkelijke thuisbad. Voor ZV de bron is dit zwembad De Kloet in Grootebroek, voor ZV Hoorn is dit de Waterhoorn. Wedstrijden worden in Hoorn gespeeld omdat De Kloet sinds een aantal jaar afgekeurd is als wedstrijdbad. Meer informatie over beide verenigingen en de trainingstijden kunt u kijken op: www.zvdebron.nl en www.zvhoorn.nl