Sint koopt lokaal
maandag 23 november 2020

Een compliment naar de ondernemers is hier op z’n plaats. Aan alles zie je dat ze gezamenlijk hun schouders eronder hebben gezet om er een feestelijke tijd van te maken. Muziek, vuurkorven, versierde etalages, een kleurwedstrijd en etalage speurtocht, een mooie selfie-wand zodat je toch nog met Sinterklaas op de foto kunt… aan alles is gedacht.

De goedheiligman is nog niet live gespot, maar alles wijst erop dat hij en zijn Pieten tijdelijk hun intrek hebben genomen in Enkhuizen. Tot en met 5 december kun je iedere zaterdag een kijkje nemen in zijn werk- en slaapkamer in de toren van de Westerkerk. De Pieten logeren even verderop, in de Drommedaris. ’s Nachts, als alle kleine en grote mensen slapen, komt daar het Pieten Pakhuis tot leven. Dat is te zien in de korte Sinterklaasfilm ‘Spieken in het Pieten Pakhuis’. Het filmpje wordt door de Drom aangeboden aan alle basisscholen en kinderopvangcentra in Enkhuizen en rouleert inmiddels ook op Facebook. Wil je de Grote Sinterklaasfilm zien? Die draait op zondag 29 november bij Cinema Enkhuizen, om 10.00 uur én 15.30 uur.

Help elkaar en koop lokaal is nog steeds actueel. Dus mocht Sinterklaas nog leuke, mooie, lekkere, handige cadeaus nodig hebben: wees welkom in de goedgevulde en feestelijk versierde winkels van Enkhuizen! En denk ook aan de plaatselijke horeca. Veel restaurants haken creatief aan op 5 december met speciale Sinterklaasmenu’s, cadeaubonnen, bierpakketten en surpriseboxen gevuld met hapjes voor het heerlijk avondje.

In deze rare tijd moeten we roeien met de riemen die we hebben, daarin staan we samen sterk. Dat laten onze lokale ondernemers zien. Helpt u ze een handje mee? Dan maken we er samen een mooi Sinterklaasfeest van!