Sprookjesachtige Drieban Flora
zondag 02 februari 2020

Vakgenoten en veel ander publiek die door de jaren heen de bloemen in vele geuren en kleuren hebben bewonderd. U bent natuurlijk ook dit jaar weer van harte welkom op de Drieban Flora.  Onze arrangeurs Atie Boon en Verona Boon hebben een nieuw thema bedacht voor deze show, “sprookjesachtige Drieban Flora”. Natuurlijk sprookjes spreekt een ieder aan. Sporthal De Banne is een prachtige locatie waar onze arrangeurs zich kunnen uitleven. Het is een grotere ruimte waar het thema mooi tot uiting kan worden gebracht.

We hebben de medewerking van sprookjes wonderland die verschillende attributen beschikbaar stelt om de hal om te toveren tot een waar sprookje. Natuurlijk mogen Assepoester en Hans en Grietje daar niet ontbreken. Kent u het sprookje van de tulp die zomaar bloeit? Het is allemaal te zien op de Drieban Flora in Venhuizen. Zo kunnen bezoekers in februari zien hoe tulpen, lelies, irissen, rozen, zantedeschia’s en een scala aan andere bloemen tot bloei zijn gebracht voor deze show. Maar de tulp is natuurlijk de belangrijkste bolbloem op de Drieban Flora. Inzenders strijden om de prijzen, ze zullen de strijd aangaan om de beste tulp van de tentoonstelling en natuurlijk de beste inzendingen per groep. 

Ook is er weer een uitgebreid programma gedurende de Drieban Flora. De tentoonstelling wordt donderdagmiddag 6 februari, alleen voor genodigden geopend door Dhr.de Vries directeur van Sprookjeswonderland. Vrijdag 7 februari is de voorronde NK Tulpe4nkeuren van 19.00 tot 22.00 uur gesponsord door Flynth. Zaterdag hebben we weer een sponsormiddag waar we bedrijven bezoeken. De Polytechniek Jeugd Prijsvraag, de jeugd kan tijdens de Drieban Flora een vragenlijst invullen en deze inleveren tot zondagmiddag 15.30 uur. De prijzen worden op zondagmiddag om 16.00 uur getrokken en bekend gemaakt. Een voorwaarde is wel dat je aanwezig bent anders gaan de prijze4n aan jouw neus voorbij. De prijzen zijn: 1e prijs een tablet, 2e prijs een kart arrangement en de 3e prijs 2 Bioscoopbonnen. De Rabobank geeft kaarten weg voor de Keukenhof, publiek die de flora bezoeken kunnen een formulier invullen van de mooiste bloemstukken in de zaal en de kaarten winnen. 

Gratis een bos tulpen plukken gesponsord door RONICO Bloembollen B.V. Zaterdag 8 februari krijgt u als bezoeker aan de bloemenshow een bos tulpen mee naar huis. Zondag is er ook een beurs waar van alles te zien is en te koop en voor de jeugd natuurlijk een springkussen. Verder zal er livemuziek zijn in de bloementuin. Openingstijden: vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 21.00 uur. Zondag van 10.00 tot 19.00 uur. Entree € 3,- Kom gerust eens kijken het is de moeite waard in Sporthal de Banne, Koggeweg 45, Hem. www.driebanflora.nl