Stadswandeling ‘Drommedaris’
zaterdag 25 juni 2022

We verwelkomen graag weer alle boeren, burgers en buitenlui voor een boeiende, gezellige én gratis stadswandeling. Verzamelen om 19.30 uur op het Landje van Top, meewandelen is zoals altijd gratis.

Monument De Drommedaris
De Drommedaris, robuuste verdedigingstoren van weleer is anno 2022 het door toeristen meest gefotografeerde monument van de stad. De jaartallen op de toren verraden de bouw in 2 fases, het hoe en waarom doen we je tijdens onze wandeling uit de doeken. Van de dodencel en de klokkentoren tot de geruchten over een geheim gangenstelstel, de historie over de Drom kent vele facetten.

Ankers aan de gevel
Nieuwsgierig naar de geschiedenis van de ankers aan de gevel, door stoere mannen buitgemaakt op de vijand uit Gelderland of het verdedigingsbolwerk Willigenburg, gebouwd om de Prins van Oranje tevreden te stellen? Niet alleen de geschiedenis van ‘De Drom’, ook de geschiedenis van het roemrijke havengebied komt uiteraard aan bod, waar de schepen hun rijke ladingen losten en waar de werkloze mannen ten prooi vielen aan de ronselaars van de VOC . Verklaart dat wellicht de bizarre naam van het steegje ‘Tussen hel en vagevuur’? Wandel mee en ontdek verrassende feiten over het historische Enkhuizen.