Stichting Kerstactie Westfriesland weer van start
dinsdag 21 november 2017

Ook in onze eigen regio Westfriesland is het aantal gezinnen dat onder de armoedegrens leeft de laatste jaren toegenomen. De kinderen in deze gezinnen ondervinden hiervan dagelijks de gevolgen. Zonder ontbijt naar school, geen winterjas kunnen kopen, niet net als je vriendjes kunnen sporten; het zijn maar enkele voorbeelden.

De feestdagen zijn voor deze kinderen niet anders dan alle andere, want ook in de decembermaand komen hun ouders bijna niet rond. Stichting Kerstactie Westfriesland zorgt voor een lichtpuntje door gezinnen die rond de armoedegrens leven een goedgevuld kerstpakket aan te bieden. Naast dagelijkse levensmiddelen bevat het pakket artikelen als kaarsen, servetten en zelfs kleine cadeautjes.

Het bestuur is trots op wat er de afgelopen 7 jaar is bereikt met de Stichting. Dankzij de hulp van een grote groep vrijwilligers loopt de actie inmiddels als een trein. Er worden lang houdbare producten en geld ingezameld waarvan uiteindelijk pakketten op maat worden samengesteld. De Stichting is dankbaar voor een aantal vaste sponsors, waaronder Agrofocus, Leegwater Houtbereiding, Alluma Rolluiken & Zonwering en De Jongh & Duijn.

Bij onderstaande supermarkten worden inzamelacties gehouden: DekaMarkt in Obdam - Zaterdag 25 november 2017 Albert Heijn in Enkhuizen - Zaterdag 2 december 2017 SPAR Amsen in Hoogwoud - Zaterdag 9 december 2017 vanaf 10.30 uur Donaties in de vorm van lang houdbare producten kunnen worden ingeleverd op verschillende inzameladressen die vermeld staan op de website.

Een groot aantal gezinnen heeft zich inmiddels ingeschreven voor een pakket, maar de Stichting maakt graag nog veel meer gezinnen blij! Om aan de voorwaarden te voldoen moet het gezin woonachtig zijn in Westfriesland, er moet minimaal 1 kind tot 14 jaar thuis wonen en er moet een bewijs worden getoond van bijvoorbeeld bijstand, schuldsanering of Voedselbank. 

Inschrijven kan via het formulier op de website www.stichtingkerstactiewestfriesland.nl. Voor meer informatie of vragen kunt u mailen naar info@stichtingkerstactiewestfriesland.nl Like de Facebookpagina om op de hoogte te blijven: www.Facebook.com/Stichtingkerstactiewestfriesland