Stichting Unu Pikin
woensdag 11 augustus 2021

De Hoornse stichting Unu Pikin ondersteunt een sociale werkplaats voor mensen met een beperking in Suriname. In de werkplaats wordt meubilair gemaakt voor schoolbibliotheken en worden fietsen gerepareerd. Vanuit Nederland worden al jaren boeken en fietsen naar Suriname opgestuurd. Al enige tijd worden ook medische materialen verstuurd, maar dit wordt te kostbaar. De vrijwilligers zijn op zoek naar extra middelen voor deze transporten.

Medische materialen

De medische materialen die worden verstuurd zijn veelal overgebleven verbandmaterialen, stomamateriaal, incontinentiematerialen en soms medicijnen. Deze kunnen niet terug naar de apotheek, maar weggooien is zonde. Ook de thuiszorg van De Omring is op zoek gegaan naar andere mogelijkheden, en daar is Stichting Unu Pikin er één van. Oprichter Jurrian Dekkers-Visch: “We krijgen regelmatig goederen aangeboden die in Suriname hard nodig zijn, zoals medicijnen, incontinentiemateriaal of kleding. Deze goederen worden doorgegeven aan organisaties en instellingen die met kinderen, ouderen of zieken werken. Zeker nu met corona, het is nog steeds code zwart in Suriname, is dit heel belangrijk.”

Verschepen

De goederen worden aan de stichting gegeven, maar moeten daarna naar Suriname worden verscheept. Dit kost geld. Nu zijn de vrijwilligers van de stichting op zoek naar financiering van deze transportkosten en vragen met deze actie om steun. Helpt u mee? Maak dan uw bijdrage over op NL08RABO0309986109. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jurrian Dekkers op 0229-551615 of kijk op www.stichtingunupikin.nl.