Talenten-huis overhandigd schilderijen
dinsdag 25 mei 2021

Op flink wat kamers zal er binnenkort een spijker de muur in gaan. Want woonzorgcentrum Westerhof in Enkhuizen heeft woensdagmiddag een hele verzameling schilderijen in ontvangst genomen. De kunstwerken zijn gemaakt door bewoners van het eveneens in Enkhuizen gevestigde Talenten-Huis. Deze jongeren wilden graag iets betekenen voor mensen die wel een steuntje in de rug konden gebruiken. ,,En dat heeft prachtig uitgepakt.”

Veilige liefdevolle omgeving
De kleinschalige opvanglocatie voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar die niet thuis kunnen wonen, heeft in totaal achtentwintig verschillende werken aangeboden aan Westerhof. ,,Voor de jongeren die wij begeleiden loopt het leven soms anders dan ze hadden gehoopt”, vertelt Talenten-Huis-directeur Louisa Ouchene over de totstandkoming van het initiatief. ,,Vanuit een veilige en liefdevolle omgeving leren ze omgaan met tegenslagen en hun plekje te vinden in de maatschappij. Nu in coronatijd hebben veel andere mensen het ook moeilijk. En daar wilden we iets mee doen.”

Mooie werken
,,Samen met de jongeren zijn we gaan nadenken”, vervolgt ze. ,,Voor wie zouden we iets kunnen betekenen? Wie kunnen we blij maken? Toen dachten we aan Westerhof, dat eind vorig jaar zo zwaar getroffen is door corona. We besloten hen te benaderen.”
De jongens en meiden zijn, na enige aanmoedigingen, enthousiast aan de slag gegaan. ,,In de meivakantie en het lange weekend na Hemelvaart zijn ze druk aan het schilderen geweest”, vertelt Ouchene. ,,Aan tafel ontstonden de leukste gesprekken. En best heel mooie werken. We hebben ontdekt dat een aantal jongeren echt heel talentvol zijn.”

Stukje vrolijkheid
De directeur heeft de jonge bewoners van het Talenten-Huis een filmpje laten zien van Westerhof. ,,En hoe leuk is het dan om te weten dat hun schilderijen daar straks in de kamers hangen en voor een stukje vrolijkheid zorgen. We zijn heel blij dat we dit ondernomen hebben.” Samen met drie bewoners en medewerkster heeft Ouchene de schilderijen overhandigd. De bewoners van Westerhof waren zeer onder de indruk van de talenten en creativiteit van de jongeren.

Het Talenten-huis
Het Talenten-huis biedt langdurig verblijf en begeleiding aan jongeren in Enkhuizen. De jongeren komen uit verschillende regio's: West Friesland, Noord-Kennemerland, Zaanstreek-Purmerend en de kop van Noord-Holland. Op dit moment zijn er een aantal plekken beschikbaar. Zie voor meer info onze website www.talenten-huis.nl of neem telefonisch contact op met een van onze medewerkers T: 0228-760005