Taxateur Arie Molendijk komt naar de Westerkerk in Enkhuizen
donderdag 23 juli 2020

Schroom dan niet om langs te komen voor een taxatie bij de in den lande bekende taxateur van oude boeken Arie Molendijk uit Rotterdam.  Even wat feiten; zelfs in Canada, de Verenigde Staten, Australië, etc. was de heer Molendijk actief als taxateur en op 1 december 2018 vierde hij zijn jubileum van ruim 2000 taxatiedagen in de fraaie Oude Pelgrimvaderskerk in Delfshaven. Al jaren werkt hij samen met de Vrije Universiteit, de Koninklijke Bibliotheek en andere bibliotheken en overheidsinstellingen. Regelmatig wordt hij gevraagd bibliotheken te taxeren voorafgaand aan een veiling. Twee jaar geleden was hij te gast in het Plantijn Moretus Museum in Antwerpen met 2 andere experts om boeken van het publiek te taxeren. 
De heer Molendijk zelf over zijn werk als taxateur; “De taxaties die ik verricht, zijn zo mogelijker gebaseerd op recente opbrengsten van vergelijkbaar materiaal op veilingen. De taxaties vinden alleen plaats op mijn taxatiedagen, dus niet middels foto’s, telefoon of per e-mail. De kosten voor een taxatie zijn € 5,- van 1 tot ca. 10 boeken of seriewerken. De taxatiekosten voor grotere collecties/bibliotheken, die meer tijd in beslag nemen, variëren van 25 tot 50 euro. U krijgt altijd alle aandacht en uitleg. Een taxatierapport is zo nodig ook mogelijk, maar alleen voor waardevolle boeken met een waarde vanaf 200 euro en tegen een van tevoren afgesproken tarief”. 
U bent van harte welkom en uw wordt vriendelijk ontvangen in de kerk, Westerstraat 138 op zaterdag 1 augustus van 14.00 uur tot 17.00 uur. Een afspraak maken is niet nodig. In acht nemende de coronamaatregelingen. Voor meer informatie zie www.molendijkboeken.nl 
De heer Molendijk staat u graag te woord en geeft u graag advies over verkoop of over inbreng op en veiling. Ook vragen over restauratie van boeken beantwoordt hij graag, “laat uw kostbare boeken niet verloren gaan”.