The Blue Bandits in Enkhuizen
vrijdag 09 maart 2018

De vijf muzikanten kwamen elkaar regelmatig tegen bij verschillende optredens. Bij deze ontmoetingen ontstond het idee om samen muziek te gaan maken met als leidraad de zestiger jaren. Muziek uit deze tijd staat namelijk bij menigeen nog steeds in het geheugen opgeslagen. Het is dan ook alsof de tijd heeft stilgestaan en “Geluk toen nog heel gewoon was”.

De band bestaat uit zeer ervaren muzikanten waarvan drie leden uit Enkhuizen komen. Namelijk Jurie de Boer. Een dijk van een zanger die al vanaf zijn veertiende jaar zingt in diverse formaties. Henk van Dijk op sologitaar en Jan den Drijver op slaggitaar. Verder Nico Veeken op drums/zang en Ben van Straaten op basgitaar/zang. 


Het repertoire bestaat uit vele hits van o.a. Elvis Presley, Cliff Richard en The Shadows en The Everly Brothers. De band heeft ook gekozen voor nummers welke grote hits waren maar die je bij andere sixties bands niet hoort. De band wilt zich daar mee onderscheiden. Voorop staat dat de muziek lekker in het gehoor ligt en dat het uitnodigt om een dansje te maken.

Het optreden is op zondagmiddag 11 maart a.s. in “De Nieuwe Doelen” Spoorstraat 2, Enkhuizen. De aanvang is 14.30 uur en de entree is 5 euro. Voor meer info : www.thebluebandits.nl