Theater Academie Enkhuizen
vrijdag 21 juni 2019

’ Kinderen tussen de 6 en 16 jaar kunnen deze zomervakantie hun creatieve en theatrale hart weer ophalen met zingen, toneelspelen en dansen, want Theater Academie Enkhuizen organiseert voor de 5e keer de ‘Musical Summer School’, een 4-daags musical bootcamp in ‘de Drom’. 

In deze alweer vijfde editie van “Musical Summer School” gaan de kinderen aan de slag met de musical "Spionnen in het circus", een verhaal over een circusdirecteur die een kindercircus wil opzetten. De gym club wil dat wel, maar de rivaliserende blokfluitclub ook. Beide clubs gaan een circus opzetten en gaan bij elkaar spioneren. Na een aantal misverstanden en intriges besluiten de clubs toch maar samen te gaan werken, daar ook door aangespoord door de vriendelijke conciërge.
Musical Summer School is een initiatief van Theater Academie Enkhuizen en is bedoeld voor kinderen die ook in de zomer graag iets cultureels doen. Toneel of danservaring is niet vereist, dus iedereen kan meedoen. De kinderen krijgen niet alleen les in zang, toneel en dans maar ook decorbouw en circuskunsten komen dit jaar aan bod. Aan het einde van de week worden de aangeleerde kunsten opgevoerd in een voorstelling voor de ouders, in een echte theaterzaal. 

“Waren het vorig jaar nog allerlei sprookjes schurken en helden die de derde etage van “De Drom” overnamen, deze zomervakantie wordt het mooiste gebouw van Enkhuizen overgenomen door circusartiesten en spionnen“, vertelt hij verder.

“Het is nu alweer de vijfde keer dat ik de Musical Summer School organiseer en de kinderen worden elk jaar fanatieker en enthousiaster”, aldus Menno. “Ze komen van heinde en verre en dus niet alleen uit Enkhuizen en omgeving. Vorig jaar hadden we een meisje uit België en zelfs twee meiden uit Spanje! Bovendien maken ze hier vrienden voor het leven want het belangrijkste van Musical Summer School is niet alleen het zingen, dansen en toneelspelen maar dat je dat samen met andere kinderen doet.” Zo wordt deze zomervakantie er één waarin je niet alleen mooie ervaring op doet maar ook nieuwe vrienden maakt! 
Om je aan te melden of voor meer informatie kunt u een mailtje sturen naar: info@theateracademieEnkhuizen.nl