Theater Het Postkantoor gaat weer open voor publiek
zondag 31 mei 2020

Met een alternatieve zaalopstelling en binnen de richtlijnen van de overheid en het RIVM is theater- of filmbezoek veilig en verantwoord, maar vooral ook vermakend, sfeervol en gezellig.

Voorstellingen en filmevenementen die de afgelopen maanden niet door konden gaan worden zoveel mogelijk verplaatst naar het komende theaterseizoen. “Voor deze evenementen is de huidige beperking van maximaal 30 bezoekers helaas niet haalbaar,” vertelt Maartje van Kraaij, algemeen manager van het theater. “Als de huidige ontwikkeling van versoepeling doorzet hebben wij er vertrouwen in dat we de meeste voorstellingen in het nieuwe seizoen alsnog kunnen laten plaatsvinden. Zo kan iedereen die een kaartje heeft uiteindelijk toch genieten van die mooie voorstelling. We zijn momenteel nog volop bezig met het onderzoeken van de mogelijkheden die we daarvoor hebben, zoals een andere zaalopstelling, meerdere voorstellingen per dag of zelfs een alternatieve locatie.”

Hoewel de capaciteit vooralsnog beperkt is tot een maximum van 30 bezoekers, doet het theater er alles aan om bezoekers straks weer een fijne film- en theaterervaring te bieden. In de zaal zijn op 1,5 meter afstand afzonderlijke zitjes gemaakt in een café opstelling, waardoor het publiek in een gezellige sfeer kan genieten van een theaterconcert van singer-songwriter Johan Keeman op 26 juni. Theatermaakster Janna de Lathouder en illustratrice Anne Schneider brengen op 14 juni ontwapenend kinderverteltheater voor iedereen vanaf 4 jaar. Ook de filmprogrammering start weer op met in juni o.a. de muziekfilm Yesterday, de romantische komedie Wat is dan Liefde en kinderfilms als Mees Kees in de Wolken en Shaun Het Ruimteschaap. Daarnaast wordt op 12 juni de tweede Online Theaterquiz georganiseerd waar mensen gratis vanuit huis aan mee kunnen doen. 

Het volledige programma is te vinden op www.hetpostkantoor.info. Kaarten kunnen online worden besteld.