Theo Koomen plaquette
zaterdag 11 september 2021

Bij het maken van een item over de tweedaagse Wielerwedstrijd uit het verleden georganiseerd door Stichting Wielerevenementen West -Friesland (SWW) stuitte ik op de plaats waar de plaquette van Theo Koomen in Sportcentrum De Dars in Wervershoof hing. Eigenlijk, een “oneerbiedige” plaats. Theo overleed op maandagnacht 4 april 1984 aan de gevolgen van een auto-ongeluk vlakbij zijn woonplaats Grootschermer bij de afslag N243-Molendijk. Enige tijd later werden daar verkeerslichten geplaats. Ook de bestuurder ( André Snelders) van de ander auto heeft nog lang gerevalideerd, vertelde hij begin deze eeuw. Theo kwam vanuit Enschede waar hij de wedstrijd SC Enschede, nu FC Twente, tegen MVV had verslagen voor het Radioprogramma “Langs de Lijn”.

Plaquette
De SWW o.l.v. van voorzitter Leo Schmidt in die tijd, hebben door Bep Sturm een plaquette laten maken. Een kleine copy kregen de winnaars. De Eerste winnaar was Arjan Jagt, die een jaar later beroepsrenner werd. Een paar dagen eerder werd deze door Riet Koomen de weduwe van Theo ingemetseld nabij de kantine van veiling WFO in Zwaagdijk-Oost. Toen deze veiling verdween werd de plaquette verhuisd naar De Dars.

Cluppie van Theo

Omdat VVW, met haar voetbalveld vlak achter de kerk, het cluppie was van Theo. Was het een logische gedachte dat die plaquette daar naar het nieuwe complex de “Westrand” en aan de Theo Koomenlaan moest worden geplaatst. Koos Postuma een van de presentators van “Langs de Lijn”, zei dat Theo altijd even informeerde hoe de eindstand was van VVW. Toen Bert Putters een actie op touw zette werden een aantal mensen gelijk enthousiast. Op 18 september 2021 is het zover. Om 14 uur zal Vera Koedooder, zelf winnares van de plaquette, de plaquette onder het toeziend oog van een aantal genodigden deze onthullen.
Informatie bij Bram Visser 06-22698237 of Bert Putters 06-40506333.