Trektellen in Enkhuizen
vrijdag 22 september 2017

De nazomer is dé tijd van de vogeltrek. De vogels volgen vooral de kustlijn. De Ven bij Enkhuizen is daarom een uitstekende plek om trekkende vogels te tellen. De KNNV-activiteit staat niet op zichzelf. In heel Europa worden dit weekend trekvogels geteld. 37 landen doen mee. Dit initiatief heet Euro Birdwatch en is een jaarlijks terugkerend gebeuren.

De gegevens die het tellen op al die locaties oplevert worden gebruikt voor onderzoek. In Nederland wordt op ruim 150 locaties geteld. Vuurtoren de Ven bij Enkhuizen is daar één van. Het is leuk de vogeltrek te observeren, omdat er meestal veel exemplaren van één soort tegelijk overkomen, soms tientallen, soms honderden, soms duizenden. Vind je het leuk het trektellen eens mee te maken, kom dan gerust langs.

Er zijn verschillende leden van de Vogelwerkgroep van de KNNV aanwezig om je te helpen de vogels op naam te brengen en er leuke bijzonderheden over te vertellen. Met al je vragen kun je bij ze terecht. Wilt je meer weten over deze vogelactiviteit, neem dan contact op met Douwe Greydanus: M: 06 147 34 554 of E: D.Greydanus@quicknet.nl