Unicef zet Streekbos op ze kop
zaterdag 30 september 2017

Unicef Enkhuizen organiseert in oktober twee grote evenementen in en rond het Streekbos. Op zaterdag 14 oktober vindt de sponsorloop plaats voor basisschoolkinderen. Al 41 jaar een groot succes voor de basisschooljeugd en hun ouders in West-Friesland. Wegens succes vorig jaar zal het ook dit jaar een Color Walk zijn. Op zondag 29 oktober vindt de vierde Unicefrun plaats voor iedereen vanaf 10 jaar.

Dit jaar zijn er nieuwe afstanden uitgezet. Speciaal voor de jongere runner is er bijvoorbeeld ook een 2,5 km run. Op deze manier is het voor de gehele familie mogelijk om een sportieve uitdaging aan te gaan. De Unicefloop zal, net als vorig jaar, weer omgedoopt worden tot een Color Walk. Dit houdt in dat er aan de start met kleurenpoeder wordt gegooid wat voor een spectaculaire start van de 41e loop zorgt.

Er lopen jaarlijks honderden kinderen mee om geld in te zamelen voor Unicef. Dit jaar is het thema: ‘Voor ieder kind’. Hierbij draait het om de belangrijkste basisbehoeften die een kind nodig heeft om zijn of haar toekomst te kunnen opbouwen, zoals eten, drinken en onderwijs. Dit kan mogelijk gemaakt worden door de vele sponsoren. Ook dit jaar is de hoofdsponsor Kinderopvang Berend Botje.

Zij zijn, naast de optredens, kabouters en ballonnenvouwers, aanwezig om de kinderen te vermaken. Dit doen zij door middel van het schminken van de deelnemers en het uitdelen van ballonnen. De kinderen kunnen kiezen uit de afstanden 5 en 10 kilometer en voor de allerkleinsten is er een kabouterloop waar zij onderweg leuke spelletjes tegen zullen komen. Kijk voor meer informatie en inschrijven op www.unicefwf.nl. Like ook onze Facebookpagina Unicefloop in Enkhuizen. 

Jaarlijks wordt de Unicefrun West-Friesland gehouden op de laatste zondag van de maand oktober, dit jaar op zondag 29 oktober 2017. De run kent sinds dit jaar vier nieuwe loopafstanden: 2,5 km, 5 km, 10 km en 15 km. Een succesvol onderdeel waar vorig jaar mee gestart is, komt ook terug; De Teamloop. Aan de nieuwe afstand 2,5 km, door de bossen van het prachtige Streekbos, mogen kinderen vanaf 10 jaar mee doen, zodat de run een waar familie-evenement is geworden. De kosten van het evenement worden gedragen door sponsoren en toeleveranciers, de volledige opbrengst gaat naar de Unicef-actie: ‘Voor ieder kind’. Daarnaast kunnen ook de deelnemers van de run zich laten sponsoren. Inschrijven voor individuen én teams is mogelijk via: www.unicefrunwf.nl