Unieke muziekmiddag
dinsdag 02 mei 2017

De Folkclub Oosterleek bevindt zich in Herbergh ‘t IJsselmeer te Oosterleek. Aanvang is om 14.30 uur. Entree is € 6,00 p.p. 

Ad van Meurs behoeft geen introductie. Al jaren brengt hij als frontman van The Watchman Americana, blues en country van hoog niveau uit.Alle muziek komt uit de zuidelijke helft van Amerika. Ingetogen country, lome blues, opzwepende rock ‘n roll en Calexico-achtige cajun; het komt allemaal langs.Hij verzorgt deze middag samen met zijn vrouw Ankie en zijn zoon Dylan een middag waarbij je niet stil kunt zitten. Zoon Dylan heeft eerder bij ons op het podium gestaan met de JJ Cale Tribute Band. JJ Cale wordt beschouwd als de grondlegger van de Tulsa sound, een combinatie van country, blues en rock ’n roll die ontstond in de jaren vijftig en zestig in Tulsa, Oklahoma. Voor veel muzikanten is het werk van Cale een grote inspiratiebron geweest. Zijn invloeden zijn duidelijk terug te horen in het werk van o.a. Eric Clapton en Mark Knopfler. Omdat zijn muziek nooit vergeten mag worden hebben een aantal Eindhovense muzikanten waaronder o.a. Mississippi Delta Brothers & Dylan van Meurs zich vanaf dat moment verenigd in de JJ Cale Tribute Band die met liefde en passie het repertoire van JJ Cale ten gehore brengt. Dus deze middag zijn er zeker divers nummers van deze (helaas overleden) legende te horen !!

 

Ad van Meurs, alias The Watchman, is een fenomeen die z’n sporen in de Folk ruimschoots heeft verdiend. Er zijn er weinig die zoveel sfeer en intensiteit in hun spel weten te leggen. Ad brengt een repertoire, welke een combinatie is van serieuze liedjesschrijverij, rituele grooves en gezond gevoel voor humor. Enkele C.D.’s van

The Watchman zijn o.a. The Watchman, Broken Lock, Rhyme, Melancholicus Realisticus & Weep on Willow.

De Folkclub Oosterleek in Herbergh ‘t IJsselmeer vindt U aan de dijk Hoorn - Enkhuizen in het dorp Oosterleek in de gemeente Venhuizen. Vanaf Amsterdam neemt U eerst afslag 8 (mac. Donalds) en volgt dan de N 506 richting Enkhuizen tot aan de afslag Wijdenes – Oosterleek. Voor inlichtingen betreffende deze folkmiddag kunt U bellen naar tel: 0229-503150.