Van der Deure nieuw op de Schepenwijk
woensdag 31 maart 2021

 

Zo werd er vroeger veel aan kleine winkels geleverd (die er toen nog volop waren). In de jaren ‘60 had het bedrijf bijvoorbeeld alleen al 50 klanten tussen Enkhuizen en Hoogkarspel…

Kleine winkels schaarser
Door de komst van het grootwinkelbedrijf werden deze kleine winkels steeds schaarser. Begin jaren ‘90 werd de koers daarom gewijzigd en ging het bedrijf meer kaas export klaar maken. Er werden duizenden kilo’s Edammers geparaffineerd en verpakt; bestemd voor allerlei landen. Omdat er vanuit de oude panden aan de Zuider Boerenvaart in Enkhuizen werd gewerkt is deze handel later overgenomen door De Graaff Kaas (tegenwoordig de Van Der Sterre Groep) waar alles er een stuk moderner aan toe ging.

Pand als winkel ingericht
Er werd vanaf 2006 besloten om in een kleinere vorm te concentreren op horeca leveringen.
Dit ging voortvarend (het werkgebied strekte zich uit van Noord Holland (inclusief Texel) tot de Veluwe. Toen de huidige lockdown werkelijkheid werd moest er weer geschakeld worden. Er werden in samenwerking met onze grootste leverancier kleine klanten (slagers en toch weer kleine winkels bij ons ondergebracht). Ook werd het pand aan de Drie Kronen in Enkhuizen op zaterdag ingericht als winkel.

Omdat dit een groot succes is geworden is besloten dit te blijven doen ook na de hopelijk snelle heropening van al onze horeca klanten. Van der Deure Kaas werkt op dit moment met 5 personen en wordt geleid door Erwin van der Deure.

Van der Deure Kaas, De Drie Kronen 15, Enkhuizen. T.0228-323711, www.vanderdeurekaas.nl