Van Seniorenschool naar Cursusplein Welwonen
donderdag 13 juni 2019

De Seniorenschool viert haar 15-jarig bestaan in het bijzijn van diverse organisaties die een cultureel, educatief of sportief aanbod hebben. Daarnaast is deze middag de aftrap voor het Cursusplein van Welwonen met een aanbod voor alle volwassenen. De gecombineerde brochure van de Seniorenschool én het Cursusplein ligt voor u klaar en wanneer u zich ter plekke inschrijft maakt u kans op een gratis cursus.

Overgang naar Cursusplein
Toen de Seniorenschool werd opgericht om ouderen ‘de deur uit te krijgen’ en zo eenzaamheid tegen te gaan, was er veel behoefte aan de talen- en bewegingscursussen. De doelgroep die wij destijds senioren noemden is ‘jonger’ geworden. Ook is de doelgroep zelfredzamer en weet ze goed de weg te vinden in Enkhuizen en de regio. Welwonen heeft het cursusaanbod tegen het licht gehouden en onderzocht waar de behoeften liggen. Dit heeft geresulteerd in een nieuwe aanpak met de oprichting van het Cursusplein Welwonen. Nu kunnen ook andere volwassenen cursussen volgen die ook in de avonduren worden gegeven. Voor de ouderen verandert er verder niets. Voor hen blijft er een aanbod in de ochtenduren.

Het cursusaanbod voor het najaar 2019 bestaat uit de vertrouwde cursussen zoals Filosofie, Economie, Pilates, Mindfulness, Surinaams koken, Groendecoraties, Tai Chi, Tekenen & schilderen, Frans, Engels en Italiaans, Vaderlandse geschiedenis en Nidra. Nieuw zijn: Gebarentaal, Cinema Enkhuizen: boek in beeld, Seniorenyoga, Kennismaken met plantenveredeling en zaden (samen met Sow to Grow), Eerste Wereldoorlog en Veilig in het verkeer (samen met de Seniorenraad Stede Broec) en Natuurfotografie (samen met MEC De Witte Schuur).

Op 27 juni worden vlak na 13.30 uur eerst diverse cadeaubonnen verloot. Daarna kunnen de bezoekers kennismaken met de docenten en het diverse aanbod. De middag is ook geschikt voor mensen die op zoek zijn naar vrijwilligerswerk. Kortom het wordt een levendige middag met veel informatie, muziek en demonstraties. Inschrijven kan op 27 juni in de Nieuwe Doelen (alleen dan maakt u kans op een gratis cursus). Daarna via www.welwonen.nu tot drie weken voor aanvang van een cursus.