Van woningnood naar passende woonruimte
zondag 07 maart 2021

Echter alle beetjes kunnen helpen. Samen met andere woningcorporaties zet De Woonschakel zich op meerdere vlakken in om de wachttijd voor woningzoekenden in te korten. Denk aan woningruil, doorstromen naar een andere woning die beter bij de huurder past en meer bouwen. Ook op zoek naar passende woonruimte? Bezoek www.dewoonschakel.nl of ruilmijnwoning.nl.

Woningaanbod via Woonmatch
U kunt zich gratis inschrijven als woningzoekende via www.woonmatchwestfriesland.nl. Op deze website vindt u het woningaanbod in de gemeenten Drechterland, Enkhuizen, Hoorn, Koggenland, Medemblik, Opmeer en Stede Broec. Het betreft vooral sociale huurwoningen (huur tot € 752,33), maar ook vrije sector huurwoningen. De Woonschakel ontwikkelde, in samenwerking met andere corporaties, de Woonmatch App. Het maakt zoeken naar en het reageren op een huurwoning eenvoudiger. Heeft u de ideale woning gevonden? Via de app kunt u als woningzoekende meteen reageren.

Nieuwbouw sociale huurwoningen
Heeft u belangstelling voor een nieuwbouwwoning? In 2021 en 2022 wordt in opdracht van De Woonschakel onder meer gebouwd in de gemeenten Stede Broec, Medemblik, Drechterland en Koggenland. Zoals in Grootebroek, Midwoud en Nibbixwoud. Of kijk eens naar het aanbod van huurwoningen in Hoogkarspel, Wijdenes en Obdam. Meer informatie: www.dewoonschakel.nl > Woningzoekende > Nieuwbouw.