Verkiezing mooiste vrijstaande woning
dinsdag 24 september 2019

Deze keer is de categorie vrijstaande woningen aan de beurt. Het gaat om een nieuw gebouwde woning of een verbouwde of gerestaureerde woning. De ver(bouw) moet tussen 2000 en 2018 hebben plaatsgevonden.

Een deskundige jury heeft de inzendingen beoordeeld. Er zijn in de categorie nieuwbouw vier woningen genomineerd en in de categorie verbouw/restauratie drie woningen. Het gaat om de volgende woningen:
Nieuwbouw: Dorpsstraat 157 in Zwaag. Nes 38 in Schagen. Dorpsstraat 4 in Warmenhuizen. Burgtweg 9 in Eenigenburg. Verbouw: Grosthuizen 84 in Avenhorn. Wilhelminaplantsoen 45 in Enkhuizen.

Nes 40 in Schagen

De genomineerden zijn op onze website www.westfriesgenootschap.nl geplaatst. Het is nog tot 1 oktober mogelijk om via deze website te stemmen. U kunt zowel in de categorie nieuwbouw als in de categorie verbouw/restauratie uw voorkeur aangeven. Op de Westfrieslanddag, die zaterdag 2 november in de Spartahal in Schagen plaatsvindt, volgt de prijsuitreiking aan de eigenaren van de winnende woningen in beide categoriën.

Met deze verkiezing vraagt het Westfries Genootschap blijvende aandacht voor behoud en versterking van het Westfriese erfgoed. Mooie woningen maken Westfriesland mooier. Het Westfries Genootschap ziet graag dat zowel bij nieuwbouw als bij verbouw van een woning er een toegevoegde waarde is. Houd Westfriesland mooi!