Vierde unicefrun West-Friesland
woensdag 25 oktober 2017

Een hardloopevenement waarbij de gehele opbrengst ten goede komt aan UNICEF. Nieuw dit jaar is dat de deelnemers kunnen starten op maar liefst vier afstanden. Help een handje met je voeten door samen met Unicef het leven van 168 kindarbeiders in deze wereld meer kind-waardig te maken!

Net als de afgelopen jaren wordt de unicefrun West-Friesland gehouden op de laatste zondag van de maand oktober. Dit valt in het weekend waarin de wintertijd in gaat: tijd om nog lekker eerst te ontbijten dus! De vier loopafstanden dit jaar zijn: 2,5 kilometer, 5 kilometer, 10 kilometer én 15 kilometer.

Aan de nieuwe afstand 2,5 kilometer mogen kinderen vanaf 10 jaar meedoen zodat de run een echt familie-evenement wordt. Alle afstanden starten in het Streekbos en gaan over een gevarieerd parcours. Er wordt gebruik maakt van elektronische tijdsregistratie en er worden foto’s gemaakt die na afloop te downloaden zijn op de website.

Individueel of in teamverband. Lopers kunnen individueel deelnemen aan dit mooie hardloopevenement door de bossen van West-Friesland. Daarnaast komt een succesvol onderdeel waar vorig jaar mee gestart is terug, namelijk de mogelijkheid om je als team in te schrijven. Te denken valt bijvoorbeeld aan een team van collega’s, familie, vrienden of vriendinnen, sportmaatjes of medescholieren.

Een team bestaat uit tenminste drie en maximaal vijf deelnemers. Inschrijven voor individuen én teams is mogelijk via: www.unicefrunwf.nl Daarnaast kunnen de deelnemers van de run zich inividueel laten sponsoren. Kijk hiervoor ook op de website.

Opbrengst. De organisatie van de Run wordt uitgevoerd door een team van vrijwilligers. De kosten van het evenement worden in hun geheel gedragen door vele sponsoren en toeleveranciers uit de Westfriese omgeving. De volledige opbrengst gaat naar UNICEF. Net als voorgaande jaren hoopt het plaatselijke Unicefcomite weer op een opbrengst van boven de 30.000 euro uit de twee grote loopactiviteiten.

Want: Wereldwijd werken 168 miljoen kinderen als kindarbeider, waarvan 85 miljoen kinderen onder gevaarlijke omstandigheden. De totale opbrengst van de unicefrun West-Friesland komt volledig ten goede van deze actie van UNICEF opdat elk kind recht heeft om kind te zijn.